Kırklareli’nin Kurtuluşunun 98. Yılı Kutlandı

12.11.2020

Kırklareli' nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yılı düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluş törenleri Kırklareli Şehitliği'nde, çelenk sunulması ile başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri birlikler saygı atışı yaptı.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri Kırklareli şehitliğinde düzenlenen törende Kırklareli Belediye Başkan Vekili Burcu Bölükbaşı'nın şehitliğe çelenk sunması ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in şehitlik defterini imzalamasının ardından şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.

Daha sonra Kırklareli Belediye Başkan Vekili Burcu Bölükbaşı, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran'ı ziyaret ederek Kırklareli halkının teşekkürlerini sundu.

Törenlere daha sonra akşam 19.00’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda devam edildi.

Meydanda ki binalara lazer ışıklar ile yansıtılan görseller büyük bir ilgi ile izlenirken yaklaşık 200 aracın katılıyla da Kurtuluş Konvoyu düzenlendi.

Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkan Vekili Burcu Bölükbaşı, Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarının önünde saygı ile eğildiklerini söyleyen Bölükbaşı , Kırklareli halkının her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarının yolunda yürüdüğünü söyledi.