Kırklarelili kadınlar, SMA hastası İdil Ayşe bebek için kermes düzenledi

18.05.2022
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu öncülüğünde, Kırklarelili bebek İdil Ayşe Adakan adına bir kermes düzenlendi. 14 Mayıs Cumartesi günü İstasyon Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan standlarda, Kırklarelili kadınların ve Gönül Birliği Kadınları’nın el emeği gıda ürünleri satışa çıktı. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da kermesi ziyaret ederek alışveriş yaptı.
Kesimoğlu, burada yaptığı açıklamada, vatandaşların hassasiyeti ve duyarlılığı ile gereken yardımın tamamlanarak, İdil Ayşe’nin tedaviye gönderileceğinden emin olduğunu belirterek, desteğin sonuna kadar sürdürüleceğini ifade etti.
Kermeste İdil Ayşe Adakan’ın annesi Zeynep Adakan ile bir araya da gelen Kesimoğlu çifti, süreçte zamanın daraldığına dikkat çekerek, bir kez daha tüm vatandaşları İdil Ayşe’ye destek vermeye davet etti.
İdil Ayşe’nin annesi Zeynep Adakan, ilk kez Kırklareli’nde yardım için sokaklara çıktığını ifade ederek, buradan yankılanan sesine gösterilen duyarlılığa ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile eşi Sibel Kesimoğlu’nun verdikleri desteğe çok teşekkür etti.
Şu an 9 kilo 800 gram olan İdil Ayşe 15 aylık. 4 aydır sürdürülen kampanyada, tedavi için gereken miktarın yüzde 52’si toplandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston şehrindeki hastanenin kriterleri 2 yaş ve 13 kilo.