Kesimoğlu, Muammer Aksoy’u anma programına katıldı

7.02.2022
Kesimoğlu, Muammer Aksoy’u anma programına katıldı
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Ankara’daki anma programına katıldı. ADD tarafından Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşen Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Anma ve Yılın Atatürkçüsü ödül programının davetlileri arasında; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer,  İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, duayen gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar, ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen, tanınmış edebiyat insanı Ataol Behramoğlu gibi isimler de vardı.
Kesimoğlu anma programıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanımız, hukuk insanı, Atatürk ilkelerinin ve laikliğin yılmaz savunucusu Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anmak için üstadlarımızla ve 10. Cumhurbaşkanımız sayın Ahmet Necdet Sezer ile bir aradaydık. Mülkiye’den hocamız Muammer Aksoy, ‘ulusalcı’ anlayışın en önde gelen ismiydi. Demokratik ve laik Cumhuriyet için yiğitçe canını vermiş bir isimdi. Yüreğimizden ve aklımızdan hiçbir zaman çıkarmadığımız hocamızı, yine laik Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu çok değerli isimlerle birlikte yadettik. Mutluyuz, gururluyuz. ADD Genel Başkanımı Hüsnü Bozkurt’u ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.
Aksoy'un hayatının anlatıldığı kısa filmin izletilmesinin ardından "Yılın Atatürkçüsü" ödüllerine layık görülen isimler açıklandı.
Basın alanında Uğur Dündar, edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, bilim ve sağlık alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve sanat alanında Müjdat Gezen, "Yılın Atatürkçüleri" ödülünü, Ahmet Necdet Sezer ve Özden Toker’in elinden aldı.
Programda davetlilerle yakından ilgilenen ve sohbet eden Kesimoğlu, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’la da güzel diyaloglar gerçekleştirdi.