15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Kırklareli’de Düzenlendi

15.07.2021

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Kırklareli Şehitliği’nde bir tören düzenlendi. Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin başta olmak üzere, protokol mensupları ile şehit ve gazi ailelerinin de yer aldığı törene, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim okunması ve Vali Osman Bilgin’in konuşması ile devam etti. Ardından şehit mezarlarına çiçek bırakılarak dualar edildi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajında şu cümlelere yer verdi:

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.’ sözünü bir kez daha not ederek, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini bugün tekrar lanetliyorum! O kara gecede Cumhuriyet tarihinde ilk kez TBMM bombalandı. Gözlerini ülkemizin bölünmez bütünlüğüne dikmiş, eli kanlı teröristlerin hedeflerinde laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti vardı.

Söz konusu vatan, demokrasi, cumhuriyet ve laiklikse biz ölmeye hazırız...15 Temmuz hain darbe girişiminde de bunu bir kez daha gösterdik. Genci, yaşlısı, kadını erkeği sokağa dökülerek tankların karşısına dikilmiş özgürlüğüne, ülkesine sahip çıkmıştır. Böyle bedeller ödemeyeceğimiz ve aydınlıkta kalmaya devam edecek bir ülke sevdasıyla, Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Şehitlerimizin ve Gazilerimizin yüksek hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.”