Kırklareli Belediyesi Sivrisinek ve Haşereye Geçit Vermiyor

6.07.2021

Kırklareli Belediyesi’nin zararlı haşere gruplarına karşı düzenli olarak sürdürdüğü mücadele çalışmaları hız kazandı.

Bu kapsamda hizmet ve faaliyetlerini arttıran Park ve Bahçeler birimi ekipleri, yaklaşan yaz ayları ile birlikte başlayan haşere sorununu, doğanın dengesine uyumlu ilaçlar ile, oluşturdukları çalışma programı doğrultusunda çözüme kavuşturuyor.

Çöp konteynerlerinin dönüşümlü olarak dezenfeksiyon ve ilaçlaması yapılırken, bir diğer taraftan özellikle durgun sularda oluşabilecek larvalara, larvasit uygulaması ile müdahale ediliyor. Kent merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda ise mobil ilaçlama aracı, yaz mevsimi boyunca sivrisinek ile mücadele ederek Kırklarelili vatandaşlara haşereden uzak bir hava sahası oluşturmayı hedefliyor.

Kırklareli Belediyesi bünyesindeki araç ve ekipmanlar ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmaları, titizlikle sürdürülmeye devam edecek.

"Sivrisinek ile Mücadelede Vatandaşlarımızın Duyarlılığı Önemlidir."

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler birimi personeli konu ile ilgili olarak, yaz aylarında artışa geçen sivrisinek sorununun önüne geçmek için yerine getirilen faaliyetler ile birlikte, vatandaşların kendi çevrelerinde alacakları basit önlemlerin etkili olduğunu ifade ediyorlar.

Sivrisinek larvalarının ürediği noktaların en çok su birikintileri olduğunu belirten yetkililer, yaşam alanlarında bırakılan su dolu kova, varil, içi su dolu lastik vb. nesneler ile kullanılmayan süs ve yüzme havuzu, saksı altı suyu ve mazgallara dikkat etmeleri konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapacaklarını dile getirdiler.