Dünya Romanlar Günü Etkinlikleri Tüm Renkleriyle Kırklareli’nde Kutlandı

10.04.2021

8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle, günün anlamına farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla, Kırklareli Romanlar Derneği, Roman Federasyonları ve Dernekleri’nin düzenlediği etkinlikler Atatürk Evi Önü’nden davul ve zurna gruplarının katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej boyunca Rumeli türkülerini ve mili marşları icra eden davul ve zurna ekipleri, korteji izleyen Kırklarelililere renkli görüntüler sundular.

Kortejin Kırklareli Belediyesi’ni selamlamasının ardından, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na ulaşan kortejdeki heyet, Roman Federasyonları ve Dernekleri adına Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktılar.

Federasyon Temsilcilerinden Kırklareli Belediyesi’ne Ziyaret

Roman Federasyonları ve Dernekleri temsilcilerinin de bulunduğu Roman İzleme ve Değerlendirme Kurulu heyeti program kapsamında Kırklareli Belediye Başkanlığı’na bir nezaket ziyaretinde bulundular. Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular ve Belediye Meclis Üyesi Ali Gökçen’in konuk ettiği temsilciler ile Dünya Romanlar Günü’ne dair keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Roman İzleme ve Değerlendirme Kurulu Heyeti, konukseverliği dolayısıyla Kırklarelililere ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na teşekkürlerini ve saygılarını ilettiler.