Kesimoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

10.03.2021

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, geçtiğimiz pazartesi bir dizi etkinliklerde eşi Sibel Kesimoğlu ile birlikte katılım gösterdi.

Covid-19 tedbirleri gereği kontrollü sosyal hayat uygulaması içerisinde, ilk olarak Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi ve Anneler Derneği Kırklareli Şubesi’nin basın açıklaması yapmış olduğu etkinliğe katılan Mehmet Siyam Kesimoğlu, çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılım gösteren tüm kadınların gününü kutladı ve karanfil takdim etti. Mehmet Siyam Kesimoğlu, ayrıca Zübeyde Hanım heykeline Anneler Derneği ile birlikte çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Özel Sektörde Çalışan Emekçi Kadınlar Unutulmadı

Mehmet Siyam Kesimoğlu, basın açıklaması programının ardından ilerleyen saatlerde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Debateks Tekstil fabrikasını ziyaret ederek, burada çalışan kadın işçiler ile bir araya geldi. Fabrikanın mevcut çalışanlarının burada büyük oranda kadın olduğuna dikkat çeken Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaşamın her alanında mücadeleye ortak olan, ekmeğini kazanan ve mücadele veren emekçi kadınlara teşekkürlerini sundu.

8 Mart günlerinin, sadece sembolik olarak emekçi kadınlarımızın hatırlandığı bir gün olarak görülmesini eksik bulduğunu ve kabul etmediğini ifade eden Kesimoğlu, bu anlamlı günü emekçi kadınlarımızın yaşadıkları sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin sunulduğu bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz özdeyişi olan “Dünyada her şey kadının eseridir” sözünü bir kez daha hatırlatan Kesimoğlu, "Dünyada kadının adı yokken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Bu nedenledir ki, bugün kadınımız yaşamın her alanında erkek ile birlikte mücadele veriyor, çalışma hayatına katılıyor. Ancak kadınlarımız artan bir şiddete maruz kalıyorlar. Bunun üzüntüsü içerisindeyim ve son bulmasını istiyorum" dedi.

Kadının hak ve özgürlüklerinin korunmasında önce eğitimin rolünü aktaran Kesimoğlu, eşit ve özgür bir toplum oluşturmanın herkesi ideali olması gerektiğini eşitliğin kadına şiddetten uzak refah dolu bir dünya getireceğini de sözlerine ekledi.