11’inci Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket,Hasat ve Bağbozumu Şenliği’nde 68 stand kuruldu ve 2 Ton üzüm dağıtıldı.

Yayla Kültür ve Sanat Meydanı’nda Kırklareli ve bölgesi ilçe,belde ve köylerden gelen yaklaşık 60 stantta yer alan katılımcılar ziyaret edilirken, yöresel ürünler vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yöresel ürünlerden “Bulama” ve “Kuskus”  yapımının da vatandaşlara ayrıca sunulduğu Bağbozumu Şenliği’nin 1’inci günü sonunda KIRKSEDER Derneği’nin düzenlediği Şiir ve Müzik Dinletisi ve Kırklareli Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği Rumeli Ezgileri Konseri Yayla Kültür ve Sanat Meydanı’nı ziyaret edenlere sanat dolu bir gece yaşattı.

Konuşmaların ardından vatandaşlara yaklaşık 2 ton üzüm dağıtılırken üzümlerin kısa sürede tükenmesi dikkat çekti.  Açılan stantları tek tek gezen Kesimoğlu, üreticilere şenliklerin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların sona ermesi ile birlikte Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliği’nin geleneksel yöre üzümü dağıtımı ve üzüm şırası sıkımı etkinliği gerçekleştirildi.

11’inci Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliği’nin 2’inci gününde geleneksel gıdaların yeniden canlandırılması kapsamında, “Kirece Yatırılmış Pekmezli Bal Kabağı”, “Çerepenede Ekmek” ve “Balkan Fasulyesi” yapımı gösterildi.

Slowfood Trakya, Çanakkale Aşçılar Derneği ve Yonca Norm Bosch Bayii katkılarıyla ilk kez düzenlenen  ‘’Bağdan Sofra’’ya Yemek Yarışması’nda bağbozumu ürünleri ile yapılan yemekler jüriye sunuldu. Yöresel ve organik ürünlerin üretilmesinde büyük önem taşıyan yerel tohumların arttırılmasının amaç edindiği 4.Trakya Yerel Tohum Takas Etkinliği’nde bir çok sebze ve meyve tohumu gönüllüler arasında takas edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Secured By miniOrange