Kırklareli Belediyesi’nden Çocuklara Kültür ve Sanat Dolu Bir Hafta Sonu Daha Geliyor

Kırklareli Belediye Başkanlığı, yarıyıl tatiline giren öğrencilere “Başkan Amca Karne Hediyesi” temasıyla kültür sanat hizmeti vermeye devam ediyor.
Geçen hafta sonu içerisinde, neşeyle ve ilgiyle izlenen iki oyunun ardından, bu defa çocuk gösterileri türünde başarılı örnekler sahneleyen “Uygur Çocuk Tiyatrosu”, unutulmaz tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un oğlu Süha Uygur’un yönetmenliğinde iki oyunu Kırklarelili minik tiyatroseverler ile hafta sonu buluşturuyor.

“Gökkuşağının Altında” Barış ve Kardeşlik Duygusunu Benimsetecek

İlk olarak 27 Ocak Cumartesi günü, Rektörlük Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan “Gökkuşağının Altında” adlı oyunda, Gökkuşağı Tiyatrosu adlı topluluktan kovulan dört kafadarın hikayesi anlatılacak. İşsiz kalmaları sonrası, aralarındaki dostluk ve dayanışmanın değerini anlamaları ve yeniden sahneye çıkmaları ile birlikte, çocuklara hayatta kardeşlik, beraberlik ve paylaşma duygusu eğlenceli bir şekilde aktarılacak.
“Gökkuşağının Altında” tiyatrosu ilk seans saat 13:00, ikinci seans saat 14:30 olmak üzere ücretsiz olarak gösterilecek.

Çocuk Ülkesi’ne Hayal Dolu Bir Yolculuk Yapılacak

28 Ocak Pazar günü ise, yine Rektörlük Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan “Çocuk Ülkesi” adlı oyunda, sadece yaramazlık yapan çocukların alındığı ve senede bir kere gelen özel tren ile hayali ülkeye yolculuk etmeleri minik seyircilere aktarılacak.
Sadece en yaramaz tek çocuğun gidebildiği bu ülke için yaramazlık yarışına giren çocukların hikayesinin anlatılacağı oyunda, müzik ve dans eşliğinde iletişim ve empati üzerine kurgulu bir performans, çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak.

“Çocuk Ülkesi” tiyatrosu ilk seans saat 13:00, ikinci seans saat 14:30 olmak üzere ücretsiz olarak gösterilecek.